Buna tuturor!
Am si eu cateva intrebari daca ma puteti ajuta, intrebari care ma framanta.
Mi-am inceput viata sexuala cu prietena mea de cateva luni si am folosit mereu prezervativul. M-am asigurat de fiecare data sa nu fie rupt si am folosit numai o singura marca care este considerata foarte buna, chiar am folosit cel mai rezistent prezervativ al acestei marci. Insa in ultima vreme prietena mea a inceput sa isi faca griji ca ar fi insarcinata cu toate ca ciclul i-a venit regulat si nu au fost probleme in sensul acesta. Insa ea spune ca a auzit cum ca ar fi posibil sa fii insarcinata chiar daca iti vine ciclul regulat. A acuzat chiar si niste dureri in partea dreapta, in zona ovarelor, lucru care aparent s-a intamplat (mai mult sau mai putin) si la acele persoane care au ramas insarcinate cu toate ca au avut ciclu regulat. Este posibil? Avem de ce sa ne facem griji? Se poate afla cu un test de sarcina? C ar trebui sa facem?
Va multumim anticipat!
sa-mi fac griji?
Started by Alexel, Sep 05 2007 10:36 PM
1 reply to this topic
Posted 10 September 2007 - 05:08 PM
In general actul sexual presupune si aceasta consecinta uneori nefasta care poate fi exclusa totalmente doar in cazul abstinentei sau sterilitatii. Cu toate acestea, protectia despre care imi vorbesti lasa sanse infime intamplarii de care va e frica. Intr-adevar, sunt cazuri de ciclu in primele (2 sau 3) luni ale sarcinii, cazuri foarte rare dealtfel, iar durerea in zona ovarelor poate avea multe alte cauze (o simpla raceala de exemplu). In plus, stresul insotitor tinde sa exagereze absolut toate senzatiile. In concluzie sansele sunt foarte si foarte mici, iar un eventual test de sarcina va confirma acest lucru (marja de eroare fiind si ea foarte redusa).
Un alt aspect important: temerile de acest gen nu vor inceta ci vor scadea cu varsta si experienta, lucru cu care trebuie doar sa te obisnuiesti. Fetele se imprietenesc usor cu paranoia sarcinii nedorite, chiar si atunci cand doar un miracol le-ar putea insarcina.
Va sugerez, prin urmare, un test de sarcina pentru un raspuns sigur.
Un alt aspect important: temerile de acest gen nu vor inceta ci vor scadea cu varsta si experienta, lucru cu care trebuie doar sa te obisnuiesti. Fetele se imprietenesc usor cu paranoia sarcinii nedorite, chiar si atunci cand doar un miracol le-ar putea insarcina.
Va sugerez, prin urmare, un test de sarcina pentru un raspuns sigur.
Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users