Jump to content

problema sau defect sexual?

5 replies to this topic

#1 leo83

leo83

Newbie

• Members
  • PipPip
  • 3 posts

Posted 11 December 2005 - 11:44 PM

Salut. Am o problema care ma framanta de mic. Este in legatura cu penisul meu. Nu stiu daca e ceva normal sau nu. Pielea (preputiul) acopera capul penisului iar ata este foarte scurta. Din aceasta cauza nu am putut sa fac sex pana la aceasta varsta (22 ani). Ce ma sfatuiti sa fac. Nu mai suport povara. Multumesc.

#2 hornelia

hornelia

Master

• Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 131 posts

Posted 12 December 2005 - 10:40 AM

Nu poti evita o consultatie la medic, si ca sa stii la ce ai putea sa te astepti te voi familiariza pe scurt cu termenul de fimoza, fenomen al preputului stramt, neretractabil. Fimoza este un termen vag, in general inseamna orice situatie in care preputul nu poate fi retractat. Cauzele si, prin urmare, tratamentele pot varia in dependenta de tipul tau de fimoza.
Majoritatea baietilor se nasc cu preputul neretractabil!
Adevarata fimoza—denumita corect stenoza preputiala, pentru ca “fimoza” are atat de multe definitii incat si-a pierdut sensul—apare la mai putin de 2% din total populatiei masculine. Din acesti 2%, 85–95% vor raspunde favorabil la tratamentul cu steroizi. Restul, in cel putin 75% din cazuri, vor raspunde favorabil la dilatarea sub anestezie locala, fie manuala, fie utilizandu-se un balon chirurgical. Socoteala e simpla: in cel mai rau caz 7 baieti din 10000 s-ar putea sa aiba nevoie de interventie chirurgicala pentru stenoza preputiala.
Ultima solutie, aplicata situatiilor cele mai grave (deci cu siguranta nu este vorba despre cazul tau) este circumcizia. Stiinta medicala a dezvoltat trei clase de tratament in locul circumciziei, care este o solutie radicala, pentru cazurile de preput stramt. Primul tratament este medicamentos, prin aplicarea unui unguent pe preput; al doilea este gradual prin intinderea (dilatarea) deschiderii preputului pentru a-l largi si al treilea este redefinirea chirurgicala a deschiderii preputului.
Nu are nici un rost sa-ti dezvolti in continuare fristrari si temeri. Fugi repede la doctor si tine minte ca problemele de acest ordin au un final fericit. Fara ezitari! ;)

Edited by hornelia, 12 December 2005 - 10:42 AM.

#3 leo83

leo83

Newbie

• Members
  • PipPip
  • 3 posts

Posted 13 December 2005 - 10:24 PM

View Posthornelia, on Dec 12 2005, 10:40 AM, said:

Nu poti evita o consultatie la medic, si ca sa stii la ce ai putea sa te astepti te voi familiariza pe scurt cu termenul de fimoza, fenomen al preputului stramt, neretractabil. Fimoza este un termen vag, in general inseamna orice situatie in care preputul nu poate fi retractat. Cauzele si, prin urmare, tratamentele pot varia in dependenta de tipul tau de fimoza.
Adevarata fimoza—denumita corect stenoza preputiala, pentru ca “fimoza” are atat de multe definitii incat si-a pierdut sensul—apare la mai putin de 2% din total populatiei masculine. Din acesti 2%, 85–95% vor raspunde favorabil la tratamentul cu steroizi. Restul, in cel putin 75% din cazuri, vor raspunde favorabil la dilatarea sub anestezie locala, fie manuala, fie utilizandu-se un balon chirurgical. Socoteala e simpla: in cel mai rau caz 7 baieti din 10000 s-ar putea sa aiba nevoie de interventie chirurgicala pentru stenoza preputiala.
Ultima solutie, aplicata situatiilor cele mai grave (deci cu siguranta nu este vorba despre cazul tau) este circumcizia. Stiinta medicala a dezvoltat trei clase de tratament in locul circumciziei, care este o solutie radicala, pentru cazurile de preput stramt. Primul tratament este medicamentos, prin aplicarea unui unguent pe preput; al doilea este gradual prin intinderea (dilatarea) deschiderii preputului pentru a-l largi si al treilea este redefinirea chirurgicala a deschiderii preputului.
Nu are nici un rost sa-ti dezvolti in continuare fristrari si temeri. Fugi repede la doctor si tine minte ca problemele de acest ordin au un final fericit. Fara ezitari! ;)
Va multumesc pentru aceste pretioase informatii, pentru ca nici macar nu stiam cum sa ma exprim in legatura cu aceasta problema, dar as mai avea o intrebare : la ce medic sa ma duc? Sexolog, endocrinolog.....? :unsure:

#4 hornelia

hornelia

Master

• Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 131 posts

Posted 14 December 2005 - 06:03 PM

la urolog mergi pentru orice problema din punctele "pretioase" ale anatomiei. La UROLOG deci...

#5 daniel1752007

daniel1752007

Newbie

• Members
  • PipPip
  • 1 posts

Posted 03 January 2006 - 05:42 PM

View Posthornelia, on Dec 12 2005, 10:40 AM, said:

:) Asai, daca nu ai fost curios cind erai in clasa a 5-a sau a 6-a, sa vezi ce ai in pantaloni, acum dupa mine, ca om patit cu aceiasi problema dar la o virsta frageda, te sfatuiesc sa aplici ce a spus moderatorul, in mesajul de mai sus.Eu unul m-am lovit ce aceasta problema, copil fiind, si am tot tras de pielea "aceea", ca nu vroia sa se retraga,m-a cam si durut la inceput, ca scula era groasa si mare, dar pina la urma s-a tot largit, pielita aceea si s-a decalotat virful.Aveam cred vreo 11-12 ani.Drept este ca atunci cind este mic, este mai mult piele, decit obiect de lucru, dar cind se trezeste, in tinerete se decalota aproape singur.Ar mai fii o problema dupa mine, cred , nu sunt sigur dar in cazul in care se face circumcizie, apoape totala, adica capul penisului nu mai are de loc piele pe el, vei avea probleme tu, si poate mai multe viitoarea sotie, datorita faptului, ca frecindu-se tot timpul de tesaturi, efectiv tesutul, virful care este partea cea mai sensibila, sau aproape, cea mai sensibila,   isi pierde din sensibilitatea inascuta a tesutului., in timp.Vei vedea in decursul anilor, ca vei avea de excitari tot mai puternice ca sa te simti bine., pentru aceasta regiune., deci atentie.BAFTA!!

#6 leo83

leo83

Newbie

• Members
  • PipPip
  • 3 posts

Posted 11 March 2006 - 10:32 PM

View Posthornelia, on Dec 14 2005, 06:03 PM, said:

la urolog mergi pentru orice problema din punctele "pretioase" ale anatomiei. La UROLOG deci...

V-am urmat sfatul si am fost la medic. M-a consultat si mi-a prescris un unguent (Canesten). Imi dau cu el de 2 luni si e un pic mai bine. Preputiul se retrage dar numai in stare flasca si nu s-a largit prea mult, iar ata este foarte scurta. Ce se poate face pentru a mai destinde ata? Dl doctor mi-a spus ceva de un tratament cu bicarbonat si apa , dar nu am inteles bine pentru ca nu era roman. Daca stiti de asa ceva va rog sa-mi explicati si mie va rog. Multumesc.

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users